گزارش کار فیزیولوژی گیاهی ۲
مقدمه:
کاروتنوئیدها مسئول تغییر رنگهای زرد، نارنجی و قرمز دربرگها، گیاهان، میوه ها، گلها و رنگهای پرهای زینتی بسیاری از پرندگان ، حشرات، رنگ صورتی در فلامینگو و ماهی قزل آلا و سخت پوستانی نظیر خرچنگ دریایی می باشند.
کارتنوئید ها:
کاروتنوئیدها عضوی از تتراپرپنوئیدها هستند که رنگهای زرد ، پرتقالی و قرمز جزء آنهاست .
در گیاهان سبز کاروتنوئیدها جزئی از دستگاه فتوسنتزوهمراه کلروفیل هستند.
اساساً رنگ سبز کلروفیل اجازه ظهور رنگ کاروتنوئیدی را نمی دهد اما با تجزیه کلروفیل رنگهای کاروتنوئید ظاهر می شود
دکانتور:
دکانتور شسته و ارلنی که محلول سبز رنگ داشت در دکانتور ریخته شد.
به آن ml 25 آب در ۵ نوبت cc 5 برای شست و شو اضافه شد.
کلروفیل a وکاروتن در درفاز بالایی در محلول اتر نفت بودند و پایین که آب بود دور ریخته شد. سپس cc 5 پتاس متانولی اضافه شد.( پتاس متانولی عملیات صابونی شدن را انجام می دهد)
پتاس متانولی دو رنگیزه کلروفیل a وکاروتن را از هم جدا می کند.( فاز بالا اتر نفت فاز پایین پتاس متانولی)
سپس ۱۰ دقیقه تکان داده و cc 5 آب مقطر روی آن اضافه شد. در انتها در دکانتور ۲ فاز تشکیل می شود فاز بالا کاروتن محلول در اتر و فاز پایین کلروفیل a محل در پتاس متانولی وآب.
این دوفاز در ۲ لوله جدا ریخته شد. (حد مرز نیز دور ریخته شد) درنهایت این دو رنگیره از هم جدا شدند.
دکانتور شسته و ارلن دوم که محلول زرد داشت در دکانتور ریخته شد. cc 20 اتر نفت اضافه کرده و تکان داده شد. متانول حاوی کلروفیل b و گزانتوفیل در فاز پایین و اتر نفت در فاز بالا می ماند.
Cc 25 آب در ۵ نوبت cc 5 برای شست وشو به آن اضافه و تکان داده شد.
نتیجه:
پس از تکان دو فاز تشکیل شد که فاز بالایی حاوی گزانتوفیل و کلروفیل b محلول در اتر نفت و فاز پایین حاوی آب و متانول بود که فاز پایین دور ریخته شد. روی آن cc 5 پتاس متانولی اضافه و تکان داده شد.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.